Prefab moduler runt om datorbutiken!

Man lär sig nya saker varje dag. Jag har precis tittat på några av de företag som ska byggas upp bredvid vår datorbutik. Några byggarbetare hade fika och jag slog mig ner och pratade en stund. Självklart är man nyfiken på allt som händer runt om vår lilla firma. De berättade att de bygger med prefab moduler och att det går fort att bygga med hjälp av det. Kanske är jag en datornörd men jag hade ingen aning om vad ordet prefab betydde. Men de förklarade vänligt för mig:

Prefab är en förkortning av prefabrikation och innebär att komponenter som till exempel råspont, väggar och bjälklag, konstrueras inomhus på en fabrik för att sedan transporteras till byggarbetsplatsen och monteras till ett färdigt hus. I byggbranschen är prefab ett väl genomarbetat sätt att arbeta och det  sparar därför både tid, pengar och miljön. Här kan man få hjälp med prefab, Modulbyggen. Förkortningen kunde jag kanske gissat nu när man vet men det var ett trevligt samtal. Tänk vad lätt det är nu för tiden att bygga upp till exempel lägenheter. Vad vore människan utan denna betong? 😉 

 

 

Bookmark the permalink.