Vandrarhem med wifi

Vandrarhem är ett billigare alternativ till hotell men samtidigt också ett sällskaplig boende där gästerna kan hyra en säng, vanligen en våningssäng i en sovsal och dela badrum, vardagsrum och ibland ett kök med andra. Rummen är oftast för flera personer, men även privata rum kan också vara tillgängliga.

Vandrarhem är generellt sett billigare för både ägaren och de boende; många vandrarhem har varaktigt bosatta som de anställt som receptions eller hushållnings personal i utbyte mot gratis boende.

I några länder, som Storbritannien, Irland, Indien och Australien, används ordet vandrarhem  ibland även för anläggningar som tillhandahåller långsiktigt boende(ofta till specifika klasser såsom sjuksköterskor, narkomaner eller vilkorligt frigivna.  Ibland drivs vandrarhem av bostadsföreningar och välgörenhetsorganisationer. I Indien, Pakistan och Sydafrika, kan vandrarhem också vara internat eller studentbostäderna för de bosatta som struderar på högskolor och universitet. I andra delar av världen, refererar ordet hostel främst fastigheter som erbjuder delat boende till resenärer eller backpackers. Vandrarhem i Varberg eja-martas.com.

Inom kategorin ”resenären”, kan dras en annan skillnad mellan vandrarhem som är medlemmar i Hostelling International (HI), ett brittiskt, ideell organisation uppmuntrar friluftsliv och kulturutbyte för unga (tidigare IYHA) och oberoende drivs vandrarhem. Vandrarhem för resenärer kallas ibland backpackers vandrarhem, särskilt i Australien och Nya Zeeland (ofta förkortat till bara Backpackers

Släpvagn behövs till alla datorer!

Vi har nu fått in en mängd datorer som ska skänkas till en skola på andra sidan Östersjön. Det är många bärbara men även en del stationära med bildskärm. Vi har faktiskt fått in en del andra saker som skrivare och mobiltelefoner. Det är många som haft ett gott hjärta och gett bort dessa prylar till de som behöver. Skolan kommer bli mycket tacksamma då de inte haft tillgång till mer än någon enstaka dator innan. Nu till det som vi måste lösa i nästa steg, det behövs en släpvagn! Det är tänkt att en av oss ska köra över och lämna dessa saker personligen. Bil har vi redan men släpvagn har vi ännu inte hittat något bra. Helst ville vi få låna en men går inte det, blir det till att hyra. Vi har hittat ett ställe som hyr ut släpvagn, midtrailer.se. Där fanns mycket sorter att välja på och vi behöver en som är ganska stor. Även bilen blir full med saker. Nästa år kommer vi att göra om detta fast då blir det en annan skola som vi ska hjälpa. Allt jobb är obetalt och sker ideellt vilket gör detta möjligt! Det känns skönt i hjärtat att få hjälpa andra!

Fotograf någonting för alla?

Definition av amatör och proffs, i samband med fotografering, är inte helt enkelt att avgöra. En professionell fotograf kommer sannolikt att ta fotografier för att tjäna pengar, genom visning, försäljning eller användning av dessa fotografier, medan en amatör fotograf kan ta fotografier för njutning och för att spela in en händelse, känslor, plats, som en person utan en monetär motivation. Dock är mycket fotografi förberedelse för annan verksamhet, eller utgör en del, men viktig del av en persons jobb roll; till exempel en scen för brott detektiv, en fartygsfotograf i (Royal Navy), en reporter på en lokaltidning eller en fastighetsmäklare, medan en amatör kan göra betydande summor som kommer in arbete för prispengar eller genom tillfällig införande av sitt arbete i tidskrifter eller arkivet av en byrå. Termen professionella kan också innebära förberedelse, exempelvis genom akademiska studier, av fotografen i jakten på fotografiska färdigheter. Det finns inget obligatoriskt krav registrering för professionell fotograf status, så ambivalenta eller överlappande begrepp gäller här som de gör i andra områden av oreglerad konstnärlig verksamhet, som till exempel att måla eller skriva.

En professionell fotograf kan vara en anställd, till exempel på en tidning, eller kan avtala att täcka en viss händelse som ett bröllop eller examen, eller för att illustrera en annons. Andra, däribland paparazzi och konstfotografer, är frilansare, först göra en bild och sedan erbjuda den till försäljning eller visning. Vissa arbetstagare, t.ex. poliser, fastighetsmäklare, journalister och forskare, gör bilder som en del i annat arbete. Fotografer som producerar rör sig i stället för stillbilder kallas ofta filmfotografer, videofilmare och kameraoperatörer, beroende på kommersiella sammanhang. En riktigt duktig fotograf i Växjö är mlifoto.com.

Fotografer kategoriseras också utifrån de ämnen de fotograferar. Vissa fotografer utforska ämnen som är typiska för målningar som landskap, stilleben och porträtt. Andra fotografer specialiserade på ämnen som är unika för fotografering, även gatufotografi, dokumentärfotografi, modefotografering, bröllopsfotografering, krigsfotografering, bildjournalistik, flyg fotografering och kommersiell fotografering.

Officiell fjärrkontroll för Android

För nästan ett år sedan började topfs2 arbeta på en klient för Android, och strax därpå fick han sällskap av freezy3k. Projektet växte snabbt och fick snart med sig the_alien och mikkle i utvecklandet av XBMC-fjärrkontrollen. Medan appen alltid funnits fritt tillgänglig via Google Code, har man inte förrän idag beslutat att offentliggöra en första betaversion på Android Market.

Idag släppte Slashat.se en timmes tema-program runt XBMC. För er som inte känner till Slashat så är det sveriges bästa teknik podcast. XBMC specialen bekriver dom så här: ”Äntligen här! Den efterlängtade specialen om XBMC. Jezper och Tommie tar det från början och slutar inte förrän allt är på bordet. XBMC; vad är det, vad har man det till, varför är det så bra och mängder av anledningar till att DU skall prova nu!” Så passa på och avnjut en timmes radioshow om XBMC.

En första Alpha-version av XBMC med integrerat stöd för Spotify är installerad och vi är imponerade. Än så länge fungerar det endast på XBMC för Linux men David Erenger som utvecklar detta jobbar även på en version för Windows. Det är viktigt att påpeka att detta inte är ett plugin till XBMC utan en integration av Spotify i XBMC:s musikbibliotek. Detta gör att du kan blanda album från Spotify med lokala album som du har lokalt på disk eller på en nätverksenhet.

XBMC för iPad, iPhone, AppleTV2

Fantastiska nyheter!! Team XBMC släppte inatt XMBC för iPad, iPhone och AppleTV2. Detta är ingen tidig alphaversion utan en komplett version av XBMC för iOS. Vi har inte hunnit testa ännu men enligt uppgift skall den kunna spela upp din musik och dina video-filer precis som vanligt och även från nätverksenheter! Då Apple inte accepterar att släppa appen i App Store krävs att du jailbreakar din iPad eller iPhone för att kunna installera. Om detta fungerar som utlovat är det fantastiska nyheter för oss som tycker att iPhone och iPad är usel på att spela upp våra mediafiler utan tidskrävande konvertering och synkronisering med kablar! Kommentera och berätta hur det fungerar när ni har provat.

Äntligen är XBMC 10.0 ”Dharma” släppt. Team XBMC har jobbat med Dharma under närmare ett år och det är många efterlängtade nyheter som finns med i den nya releasen. Den viktigaste nyheten är det nya ”add-ons” systemet som gör det mycket enklare att installera tillägg i XBMC. Du kan nu enkelt välja ditt favoritskin och de bästa pluginnen direkt från gränssnittet i XBMC och installera dom därifrån. Det finns redan nu 11 skin att välja bland och massvis med tillägg för att du enkelt skall kunna se på YouTube, lyssna på webradio eller administrera din media