Datorbutiken får hjälp av reklambyrå i Kalmar.

Jag och min kollega håller som bäst på att finslipa på alla detaljer kring öppnandet av vår nya datorbutik! Vi har arbetat fram en logo för vårt företag och kontaktat en reklambyrå i Kalmar. De ska hjälpa oss trycka upp de saker vi kommer att behöva. Det är allt från våra arbetskläder, visitkort, skyltar och lite annat. Det fanns flera olika reklambyråer att välja på men vi fick tips om ett ställe av en god vän. Kolla in denna reklambyrå i Kalmar. De fixar det mesta som har med reklam att göra.

Datorbutiken är under uppbyggnad och nu går det fort! Enligt snickaren jag pratade med är det nu bara en fråga om dagar. Vi har beställt en del av den inredning som ska vara på plats i butiken och på lagret. Det blir en mycket hyllor kan jag tala om! Det kommer ta sin tid att sätta ihop och få upp dem. Tidsmässigt ligger vi prat till och ska in till Kalmar idag för att fixa lite detaljer och lämna in en bild till reklambyrån. Jag har bokat tid för att få lite tips och råd med bokföringen också. Det är verkligen spännande allt som händer just nu. Min kollega arbetar fortfarande kvar på sitt gamla jobb och därför får jag ta mycket av det som ska göras men det är bara kul! Jag längtar riktigt mycket efter vår invigning och tiden som följer. Hoppas allt går vägen!

 

Prefab moduler runt om datorbutiken!

Man lär sig nya saker varje dag. Jag har precis tittat på några av de företag som ska byggas upp bredvid vår datorbutik. Några byggarbetare hade fika och jag slog mig ner och pratade en stund. Självklart är man nyfiken på allt som händer runt om vår lilla firma. De berättade att de bygger med prefab moduler och att det går fort att bygga med hjälp av det. Kanske är jag en datornörd men jag hade ingen aning om vad ordet prefab betydde. Men de förklarade vänligt för mig:

Prefab är en förkortning av prefabrikation och innebär att komponenter som till exempel råspont, väggar och bjälklag, konstrueras inomhus på en fabrik för att sedan transporteras till byggarbetsplatsen och monteras till ett färdigt hus. I byggbranschen är prefab ett väl genomarbetat sätt att arbeta och det  sparar därför både tid, pengar och miljön. Här kan man få hjälp med prefab, Modulbyggen. Förkortningen kunde jag kanske gissat nu när man vet men det var ett trevligt samtal. Tänk vad lätt det är nu för tiden att bygga upp till exempel lägenheter. Vad vore människan utan denna betong? ;-) 

 

 

Bilverkstad i Kalmar får kolla igenom bilen.

Visst har du väl varit med om dessa underbara dagar då bilen inte startar? Om man lämnat sina lampor, radio, eller någon annan elektrisk manick på, efter att man har parkerat bilen, då vet man vad problemet är: batteriet är dött. Naturligtvis finns det andra möjliga orsaker till att din bil inte kommer att starta.  Orsakerna kan vara många till att bilen inte startar och det bästa är att vända sig till en bilverkstad för att få hjälp. Det fick jag göra när firmabilen inte startade i Kalmar förra veckan. Här kommer en länk om du behöver professionell hjälp från en bilverkstad i Kalmar, larssonsbil.com.

Jag fick låna en liten lastbil av en kompis under tiden så att jag kunde hämta en del av utrustningen till butiken i Kalmar. Det är inte länge tills vi slår upp portarna nu och alla saker måste vara på plats. På bilverkstaden trodde de att problemet skulle lösas ganska snabbt och det låter toppen. I morgon behövde nämligen min vän ha tillbaka sin bil. Fördelen är att den är mycket större än vår firmabil så det kommer gå fortare, eftersom vi kan packa in mer och köra mindre. Nu är det slut på min lunch och det är dags att jobba vidare!

 

 

Vårt datorföretag behöver juridisk rådgivning!

Allt har gått bra och mycket fortare än vi trodde. Datorbutiken är under uppbyggnad och kommer stå klar ungefär till juletid. Vi håller som bäst på med hemsidan och att se över alla artiklar som vi ska ha i lager. Jag och min kollega pratade om att vi behöver juridisk rådgivning för företag när det gäller bokföring och skatter i första hand. Det finns så mycket regler och lagar att hålla reda på och vi hinner inte ta itu med allt detta själva. Vi kommer ha en person som sköter bokföringen åt oss. Det är fullt upp med inköp av alla produkter och att marknadsföra oss nu i början. Juridisk rådgivning är nog en god idé precis när man startar upp ett företag. Det är så dags när problemen dyker upp, nej, då är det bättre att förekomma dem även om det kostar en del. En kompis gav oss lite tips härom dagen och jag fick namnet på en firma som sysslar med juridisk rådgivning för företag, Rådgivarna! Helt klart värt att kolla upp och bättre att få en rekommendation av någon, än att peka i blindo bland alla som finns att välja på. Detta kommer bli toppen, det säger min magkänsla! 

Nya industritomter att utforska, för teknikbutiken!

Det har gått några veckor och vi har ännu inte hittat något bra ställe att bygga upp vår butik. Vi har varit och kollat på några industritomter i länet men det har inte varit vad vi är ute efter. Det är viktigt vad det kommer för andra företag och etablera sig på industritomterna runt om också. Vår butik kommer sälja och i viss mån laga datorer, mobiler och en del periferiutrustning. Kunderna behöver hitta till oss utan krångel och det är bra om det ligger andra butiker i närheten. En god vän kom med ett tips nyss om var det fanns industritomter, etablerailjungby. Både jag och min kollega tycker att det vore värt att kolla upp. I morgon ska vi åka dit och kika och leta rätt på någon att prata med. Det här med att öppna en datorbutik har vi tänkt på i många år men när jag blev arbetslös fanns det liksom inget att förlora på att förverkliga drömmen. Min kollega kommer jobba kvar på sitt företag på halvtid och sedan får vi se hur det går för vår butik. Givetvis hoppas jag att det går så bra att han får sluta på sitt gamla jobb för att vara i butiken på heltid.

 

 

Smartphone tandvärk och tandvård

Abonnemangstandvård
Under abonnemangstandvård, du och din tandläkare är överens
på en fast avgift som gäller i tre år. Du kan använda
både allmän och särskild subvention för att betala för en del av din
abonnemangstandvård.
Avtalet omfattar:
• kontroller och bedömningar
• förebyggande förfaranden, såsom plackborttagning
• behandling av smärta och sjukdom
• fylla hålrum, utsläppande kronor och andra tand reparation
Recept tandvård omfattas inte av högkostnadsskyddet.
Högkostnadsskyddet
Subventionerad tandvård ingår högkostnadsskyddet,
vilket begränsar de avgifter som du måste betala för större
tandvård. Försäkringskassan kompenserar din tandläkare
direkt för de återstående avgifter.
Ersättningen baseras på en referensavgift
Varje förfarande som omfattas av högkostnadsskyddet
har en referens avgift för beräkning av ersättning.
Avgiften inkluderar kostnader för material.

Tandvård Malmö smile.se
Tandläkare måste inte följa referens laddning. De kan
ta ut mer eller mindre om de vill. Om din tandläkare tar ut mer,
Försäkringskassan betalar referens laddning. Om din
tandläkare avgifter mindre, betalar Försäkringskassan denna avgift.

Har mobilen petat bort klockor?

Vi satt och diskuterade mobiltelefoner och att man faktiskt knappt använder klocka längre. Det är inte vanligt att yngre använder klockor. De tittar efter tiden på sina mobiltelefoner. Kanske gör jag likadant när jag tänker efter. Jag hade alltid flera olika klockor förr men nu är det nog mest mobilen eller datorn. Det finns ju klockor på allting i dag, bilen, ugnen osv. Det finns ganska intressant historia om klockor och alla de olika sorter som finns. Här finns det moderna klockor, Adenfalks. Tänkte dela med mig lite historiskt också.

Begreppet armbandsur går tillbaka till de allra tidigaste klockorna som kom på på 1500-talet. Elizabeth I av England fick ett armbandsur 1571, vilket beskrivs som en armbandsklocka. Från början bars armbandsur nästan uteslutande av kvinnor, medan män använde fickur fram till början av 20-talet. Detta var inte bara en fråga om mode eller fördomar, då klockor på den tiden var notoriskt benägna att bli nedsmutsade från exponering för väder och vind, och kunde bara tillförlitligt hållas säker från skada om den fanns i säkert förvar i fickan. När västen infördes som ett manligt mode på av Karl II på 1600-talet, blev fickuret undangömt i sin ficka. Vid mitten av sjuttonhundratalet, hade de flesta urmakare producerat en rad armbandsur, vilka ofta marknadsfördes som armband för kvinnor.

Armbandsur bars först av militära män mot slutet av 1700-talet, då det var viktigt att synkronisera manövrar under krig utan att potentiellt avslöja planen till fienden genom att signalera allt för uppenbart. Det var tydligt att användning av fickur i stridens hetta eller monterade på en häst var opraktiskt, så officerare började fästa klockor på sin handled. Ett företag i London patenterade en armbandsklocka 1893, trots att de förmodligen producerat liknande motiv från 1880-talet. Helt klart öppnades en marknad för mäns armbandsur. Officerare i brittiska armén började använda armbandsur under koloniala, militära kampanjer i 1880-talet, till exempel under Burma kriget 1885.

 

Fjädrar och fåglar i spel!

Om du spelar Angry Birds ska du läsa detta inlägg om fjädrar! När du framgångsrikt slutfört en nivå (dödat alla grisar), kan en spelare välja att spela den nivån igen för att få en fjäder. För att göra detta måste spelarna först köpa ”Mighty Eagle” alternativet för just deras plattform. I Angry Birds Seasons episod Drakens år är ”Mighty Eagle” ersättas med ”Mighty Dragon”. Detta är gratis att använda för alla spelare som använder iOS, Android och Symbian, även om de inte har köpt ”Mighty Eagle”. Istället för att tjäna fjädrar, Mighty draken tjänar Red Koi fisk.

Här hittar du en annan typ av fjädrar, spinova.se.

När man använder sig av örnen eller draken, kommer de att utföra sina attacker och försöka förstöra alla (eller åtminstone en majoritet) av objekten på skärmen. Efter försöket kommer en mätare visa nivån av förstörelse som en procentsats. Om 100%, eller ”Total Destruction” har uppnåtts, kommer spelaren att tjäna en fjäder/koi. Fjädern visas på en urvalsnivå på skärmen. Varje nivå kommer att visa hur många stjärnor som är fullgjorda och om en fjäder har intjänats. Dessutom kommer ”Episode” valsskärmen visa hur många fjädrar som tjänades ur den totalt möjliga för denna episod. För Mighty Dragon, har fjädrarna ersatts av en röd koifisk-ikon.

Populära sånger på begravning

Två av de populäraste sångerna att spelas på begravningar är My way med Frank Sinatra och Over the rainbow med Eva Cassidy. Vad är då som gör att just de två sånger passar på en begravning? Vi kanske kan se det i texterna? På begravning i Solna med solnabegravning.se är den vanligaste låten Hallelujah med Leonard Cohen.

My Way

And now, the end is here
And so I face the final curtain
My friend, I’ll say it clear
I’ll state my case, of which I’m certain
I’ve lived a life that’s full
I traveled each and ev’ry highway
And more, much more than this, I did it my way

Regrets, I’ve had a few
But then again, too few to mention
I did what I had to do and saw it through without exemption
I planned each charted course, each careful step along the byway
And more, much more than this, I did it my way

Yes, there were times, I’m sure you knew
When I bit off more than I could chew
But through it all, when there was doubt
I ate it up and spit it out
I faced it all and I stood tall and did it my way

I’ve loved, I’ve laughed and cried
I’ve had my fill, my share of losing
And now, as tears subside, I find it all so amusing
To think I did all that
And may I say, not in a shy way,
”Oh, no, oh, no, not me, I did it my way”

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught
To say the things he truly feels and not the words of one who kneels
The record shows I took the blows and did it my way!

Over the rainbow

Somewhere over the rainbow
Way up high
And the dreams that you dreamed of
Once in a lullaby
Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
And the dreams that you dreamed of
Dreams really do come true ooh ooooh

Someday I’ll wish upon a star
Wake up where the clouds are far behind me ee ee eeh
Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney top thats where you’ll find me oh
Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
And the dream that you dare to,why, oh why can’t I?

Well I see trees of green and red roses too
I watch them bloom for me and you
And I think to my self
what a wonderful world

Well I see skies of blue, and I see clouds of white
and the brightness of day, I like the dark
And I think to my self
what a wonderful world

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people passing by
I see friends shaking hands
Singing, ”How do you do?”
They’re really saying, I…I love you
I hear babies cry and I watch them grow,
They’ll learn much more
Than we’ll know
And I think to myself
What a wonderful world (w)oohoorld

Someday I’ll wish upon a star,
Wake up where the clouds are far behind me
Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney top that’s where you’ll find me
Oh, Somewhere over the rainbow way up high
And the dream that you dare to, why, oh why can’t I? I hi

Vandrarhem med wifi

Vandrarhem är ett billigare alternativ till hotell men samtidigt också ett sällskaplig boende där gästerna kan hyra en säng, vanligen en våningssäng i en sovsal och dela badrum, vardagsrum och ibland ett kök med andra. Rummen är oftast för flera personer, men även privata rum kan också vara tillgängliga.

Vandrarhem är generellt sett billigare för både ägaren och de boende; många vandrarhem har varaktigt bosatta som de anställt som receptions eller hushållnings personal i utbyte mot gratis boende.

I några länder, som Storbritannien, Irland, Indien och Australien, används ordet vandrarhem  ibland även för anläggningar som tillhandahåller långsiktigt boende(ofta till specifika klasser såsom sjuksköterskor, narkomaner eller vilkorligt frigivna.  Ibland drivs vandrarhem av bostadsföreningar och välgörenhetsorganisationer. I Indien, Pakistan och Sydafrika, kan vandrarhem också vara internat eller studentbostäderna för de bosatta som struderar på högskolor och universitet. I andra delar av världen, refererar ordet hostel främst fastigheter som erbjuder delat boende till resenärer eller backpackers. Vandrarhem i Varberg eja-martas.com.

Inom kategorin ”resenären”, kan dras en annan skillnad mellan vandrarhem som är medlemmar i Hostelling International (HI), ett brittiskt, ideell organisation uppmuntrar friluftsliv och kulturutbyte för unga (tidigare IYHA) och oberoende drivs vandrarhem. Vandrarhem för resenärer kallas ibland backpackers vandrarhem, särskilt i Australien och Nya Zeeland (ofta förkortat till bara Backpackers