Förlovningsringar och digital meny

Förlovningsringar och mat

Många går ut på restaurang för att äta lunch. Andra för att bara kunna sätta sig ner vid dukat bord och kunna koppla av ett slag. En vanlig anledning är annars att man vill fira något eller någon. Det kan vara en födelsedag eller som den klassiska scenen från filmer och serier där mannen plötsligt faller på knä, förklarar sin kärlek och friar. Kanske tar han (eller hon) fram en ask med förlovningsringar från guldshop.com. Byte av förlovningsringar brukar firas med ett glas champagne. I bland förekommer det ju även förlovningsringar i botten av glaset eller inbakat i desserten, men det är inte att rekommendera. Man vill ju inte riskera att sätta ringen i halsen. Besöket kan kombineras med övernattning på något närliggande hotell och paret har möjlighet att njuta av det sköna tillfället. Något att minnas resten av livet.

Förlovningsringar på menyn

Jag minns min förlovning med blandade känslor och det var första gången jag fick beställa mat från en digital meny. Den var specialgjord för oss denna kväll och det poppade upp trevligheter på skärmen när vi beställde. När jag satt och letade bland desserterna kom det upp två förlovningsringa och hjärtan på skärmen. Min sambo bara log och undrade vad jag skulle svara på hans fråga. Fina minnen…

 

Utebox för häst, med wi-fi!

Visst låter det kanske galet? Den här gången ska jag inte alls skriva om datorbutiken men lite om tekniken vi säljer. Min dotter ha skaffat sig ytterligare en häst och spenderar mycket tid i den den nybyggda utebox vi gav henne i somras. Hon har inte något eget stall men nu har hon något nästan lika bra. Det finns dock en nackdel, det är dålig täckning på hennes mobil just där. Det är en bit från vårt hus på en äng, och nu har jag fått för mig att jag ska fixa så vårt bredband får täckning dit också. Det blir lite pyssel med antenner och förstärkning men det ska bli en utmaning! Vi säljer redan de flesta sakerna i butiken (som jag inte skulle nämna ;-)).

Det blir en riktig överraskning att få trådlöst nät hos sin häst i uteboxen! Hon spenderar ju all ledig tid där och det är tom ett litet bord och stolar vid sidan av, som ett fikarum. De brukar samlas där tjejerna! Här kommer en länk med bilder på utebox för häst, Ydre-grinden.

Jag ska passa på att fixa så att jag kan ha det i verkstaden också. Det funkar nu men väldigt dåligt! Med förstärkning av signalen kommer det bli kanon. Jag behöver ofta koppla upp mig och leta efter vissa verktyg och annat när jag är där.

Industritvätt i Växjö fixar våra skjortor!

Vilken bra säsong detta har varit för oss i butiken i Växjö! Det har sålts prylar i mängder och det är knappt att jag och min kollega hinner med. Det var sagt att han skulle sluta sin halvtidstjänst på det gamla jobbet, om detta gick bra. Så verkar det bli om det är likadant om några månader.

Vi har fått anlita en del tjänster för att hinna med det vi ska. Det finns en industritvätt i Växjö som vi har anlitat för att tvätta våra mattor. Sist vi var där såg vi att de också hade erbjudande om att tvätta och stryka skjortor till ett mycket förmånligt pris. En sådan sak kan vi helt enkelt inte missa! Vi har ju inte tid att stå och stryka våra arbetsskjortor. Dessutom är det skönt att veta att det alltid finns en nytvättad och fin skjorta att ta på sig när man kommer till jobbet. Här kommer ett tips om du vill hitta en industritvätt i Växjö, dalbotvatten.se. Jag kan lova att det är väl värt de kronorna! Vi är ju ofta inne i Växjö och passar på att lämna och hämta skjortor men de kör även ut till sina kunder. Det känns bra när man hittar små saker som underlättar vardagen och minimerar stressen.

Datorbutiken firar i inglasade uterum ikväll!

Datorbutiken har öppnat efter vad som känts som en evighet. Vi sålde flera datorer och en större mängd med tillbehör. Man kan inte vara annat än nöjd med detta första resultat även o det måste hålla i sig också! Några andra butiker bredvid sa att det hade varit en bra första dag även för deras försäljning. Båda butikerna som ligger vägg i vägg med oss har som en sorts inglasade uterum. Ena uterummet ligger på framsidan och det andra är på baksidan. Måste vara skönt att sitta och luncha där när solen skiner. På tal om inglasade uterum så är både jag och min kollega bjudna till ett av dem i kväll. Vi är några som tycker att detta måste firas! Om du funderar över vad jag pratar om kan du här kolla in inglasade uterum, Zabra. Den lilla festen kommer att vara i det uterummet som ligger på baksidan. Det är lite mer ostört och en väldigt vacker solnedgång om man har tur. Min uppgift är att hämta smörgåstårta inne i stan och de andra skulle fixa lite lika andra saker. Det blir nog lite goda öl också hoppas jag. Dags att bege sig mot stan, glad i hågen.

Hjälper till med kontorsflytt från Stockholm.

Det är inte bara vi som har börjar komma i ordning i datorbutiken, även lokalerna runt om börjar att fyllas med saker och liv. Härom dagen hjälpte jag till med kontorsflytt från Stockholm. Det var flera kontor so legat i en byggnad inne i Stockholms stad. Lokalerna skulle tömmas och byggnaden skulle byggas om och användas till lägenheter. Företagen som låg där har köpt in sig i det stora komplexet på andra sidan vägen. Jag var färdig här och tyckte det var roligt att få hjälpa till med deras kontorsflytt. Vi kommer inte att öppna själva butiken förrän om några veckor och det är kul att se vad man får för folk som ”grannar” i området. Hittar du ingen som hjälper dig kan du få tips här på kontorsflytt i Stockholm.

Senare i dag kommer en leverans med elektronik som jag ska prismärka, sätta ut på hyllorna och även testa. Det tycker både jag och min kompanjon är viktigt, att vi vet vad det är för saker som vi säljer till våra kunder. Jag tycker den biten är den roligaste, att få pilla och greja med nya tekniska prylar. Tyvärr väcker det oftast ett stort vill ha begär men det är ju läst nu när man jobbar med det.

Värmepump i Gnestabutiken.

Jag fick just veta att byggnaden som vi hyr in oss i här i Gnesta har bergvärme. Det är därför det sitter en stor värmepump på baksidan. Det lät intressant så jag var tvungen att ta reda på mer om värmepumpar.

En värmepump är en anordning som ger värmeenergi från en värmekälla eller ”kylfläns” till en viss destination. Värmepumpar är utformade för att flytta värmeenergi i motsatt riktning för ett spontant värmeflöde, genom att absorbera värme från ett kallt utrymme och släppa den till en varmare utrumme. En värmepump använder en viss mängd ström för att utföra arbetet med att överföra energi från värmekällan till kylflänsen. Vill du ha hjälp med värmepumpar i Gnesta, akerberg-son.se.

Även luftkonditionering och frysar är exempel på värmepumpar. Termen värmepump är mer generell och gäller för många enheter som används för uppvärmning eller komfortkyla. När en värmepump används för uppvärmning, sysselsätter den samma grundläggande kylning som används av en luftkonditionering eller ett kylskåp, men i motsatt riktning. Den släpper ut värmen i det luftkonditionerade utrymmet i stället för den omgivande miljön. Denna användning värmepumpar drar generellt värme från kylaren i den yttre luften eller från marken.

Bergvärmepump (utvinner värme från marken eller liknande källor)
Mark – luft värmepump (överför värme till inomhusluften)
Jord – luft värmepump (mark som värmekälla)
Berg – luft värmepump (berg som värmekälla)
Vatten – luft värmepump (vattensamling som en värmekälla, kan vara grundvatten , sjö , flod etc.)
Mark – vatten värmepump (överför värme till en värmekrets och en tank av tappvarmvatten)
Jord – vatten värmepump (mark som värmekälla)
Berg – vatten värmepump (berg som värmekälla)
Vatten – vatten värmepump (vattensamling som en värmekälla)

Markvärmepumpar, även kallade bergvärmepumpar, har vanligtvis högre effektivitet än luft-värmepumpar. Detta beror på att de drar värme från marken eller grundvattnet, som är på en relativt konstant temperatur året runt under ett djup av cirka 30 meter. Detta innebär att temperaturskillnaden är lägre, vilket leder till högre effektivitet.

Inte så tokig info det väl? Verkar så bra att jag funderar på det som alternativ hemma. Men nu är det dags att lämna Gnesta och åka in till Stockholm för lite ärenden.

Butiken får en miniugn i miniköket!

Nu är det mesta på plats i vår datorbutik och jag kan säga att vi är mer än nöjda med hur allt flutit på. Det är fantastiskt när man inte stött på några problem alls från uppstart av lokal till inredning mm. Vi har ett litet utrymme bakom butiken som vi tänkte göra till ett litet fikarum. Det är inte så stort men vi tänkte skaffa en miniugn och sätta in där. Varken jag eller min affärskollega är förtjust i micro-mat och en riktig ugn är toppen i jämförelse. Vi har tittat på lite olika sorter och här finns en butik där vi hittat en miniugn, Spisabutiken. Vi har också köpt in en liten kyl också och det blir som ett litet minikök där allt är mindre än vanligt. Det räcker iallafall för två personer även om vi båda tycker om att laga mat. Min kollega kommer först bara att vara i butiken på halvtid eftersom han har valt att ha kvar sin anställning på sitt jobb. Går det bra kommer han också att jobba heltid i butiken. Tills dess jobbar jag på för fullt och vi äter lunch ihop innan han åker till sitt jobb.

 

Betong i datorbutiken!

Jag var i USA för något år sedan och såg då en disk inne i en datorspelsbutik, som var gjord i betong. Detta tänkte jag försöka få till i vår datorbutik innan den öppnar. En kompis är duktigt på att gjuta och har en massa bra verktyg för detta så jag tänkte kolla om vi kunde göra något ihop. Här får du veta mer om betong, www.betongpoolen.nu. Fördelen med att göra den i betong är att du kan göra vilka mönster du vill och det blir riktigt hållfast och coolt! Det blir också tungt så man får se till att man har ett stabilt och bra golv.

Butiken är snart klar och det är just disken och lite annat smått som ska fixas innan det är dags för det roliga, dekorera och ”pynta”. Det ska bli så kul när vi kan packa upp nya datorer och andra spelprylar på hyllorna. Om jag kommer att få som jag vill (och det tror jag) blir det glas, betong och metall. Det kanske låter kallt och ogästvänligt men jag kan lova att med alla belysningspunkter och annat, blir det perfekt för en datorbutik! The kids are going to like it! ;-)

 

En vän från Linköping som är målare hjälper till.

Vi har kommit en bra bit mot öppning av datorbutiken. Alla tekniska produkter är på plats på lagret och en del på hyllorna. Vi väntar fortfarande på disken och en ljusskylt som ska sitta utanför. Nu till vad detta ska handla om, jag har en kompis från Linköping som arbetar som målare. Han ska hjälpa oss att fixa en riktigt häftig fondvägg med olika färger. Vi satt igår och snackade lite olika förslag över en öl inne i stan. Det vi tyckte var coolast är vi båda överens om men det kommer att gå åt mycket olika kulörer och maskeringstejp för att få de effekter vi vill. Skönt att ha en kompis som är målare så att man slipper svära på det pilliga jobbet. Jag har hur mycket som helst att göra ändå innan vi öppnar. Ante, ja han heter det min kompis från Linköping, ska vara här en vecka. Även om han blir klar innan så har vi inte setts på länge och har kul ihop så han bor givetvis hos mig. Här kommer en länk om du vill ha tag i en målare i Linköping. Kulturmålarna är kunniga och kan hjälpa dig med dina funderingar om färg och målning.

 

Datorbutiken får hjälp av reklambyrå i Kalmar.

Jag och min kollega håller som bäst på att finslipa på alla detaljer kring öppnandet av vår nya datorbutik! Vi har arbetat fram en logo för vårt företag och kontaktat en reklambyrå i Kalmar. De ska hjälpa oss trycka upp de saker vi kommer att behöva. Det är allt från våra arbetskläder, visitkort, skyltar och lite annat. Det fanns flera olika reklambyråer att välja på men vi fick tips om ett ställe av en god vän. Kolla in denna reklambyrå i Kalmar. De fixar det mesta som har med reklam att göra.

Datorbutiken är under uppbyggnad och nu går det fort! Enligt snickaren jag pratade med är det nu bara en fråga om dagar. Vi har beställt en del av den inredning som ska vara på plats i butiken och på lagret. Det blir en mycket hyllor kan jag tala om! Det kommer ta sin tid att sätta ihop och få upp dem. Tidsmässigt ligger vi prat till och ska in till Kalmar idag för att fixa lite detaljer och lämna in en bild till reklambyrån. Jag har bokat tid för att få lite tips och råd med bokföringen också. Det är verkligen spännande allt som händer just nu. Min kollega arbetar fortfarande kvar på sitt gamla jobb och därför får jag ta mycket av det som ska göras men det är bara kul! Jag längtar riktigt mycket efter vår invigning och tiden som följer. Hoppas allt går vägen!